PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
Anònim X, el nou disc dels Wantun

anonim x wantunDesprés de l’èxitós debut amb el seu primer disc d’estudi “Animalia”, els catalans Wantun han donat un pas més presentant un segon treball que els consolida dins del panorama musical del país.

Maduresa, creativitat, inspiració, talent i sorpreses… tot això és el que ens espera quan escoltem "ANÒNIM X”, el nou i esperat disc de Wantun. Un treball molt madur, i profundament inspirat amb el que el grup de Blanes deixar clar que la seva carrera no es limita a un parell de singles.

barney video"ANÒNIM X” sorgeix principalment de la música ideada pel grup Wantun per l'espectacle multidisciplinari WANCUB LA FI DE LA INSPIRACIÓ (teatre, música i projeccions) estrenat el 2011.
 
La obertura del disc “In Aether” ens trasllada a l’èter, el cinquè element segons la física clàssica. Ens allunya progressivament dels altres quatre elements tangibles (aigua, aire, foc i terra) amb els que lluitem diàriament per aïllar-nos en un estat entre la consciència i la inconsciència, en el que es mou tot el disc fins a la porta de sortida “Out Aether”. A partir d'aquí l'oient es trobarà històries d'anonimat, de soledat, de desesperació, d'il·lusió, de ruptures, d'amors filials, d'amors impossibles i fins i tot la reversió del final de la pel·lícula “Abans del vespre” (July Delpy i Ethan Hawke). Sensacions i emocions agredolces portades a la mida sònica de Wantun.

El so Wantun ha evolucionat en aquesta entrega. Electrònica industrial acurada i arriscada, compassos impossibles, tempos inusualment accelerats, tornades que no et pots treure del cap, cançons sense línies melòdiques repetibles i repeticions deliberades obliguen a fer més d'una escolta per entreveure tots els elements introduïts.

teaser anonim x wantunWantun ha tensat un volta més la corda. Les referències a clàssics contemporanis (Phoenix, Radiohead, Wilco, Strokes, Postal Service, etc) i de tots els temps (The Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, etc) són inesgotables.  Tots han estat revisitats segons les noves premisses que ha creat la banda de cara al nou disc.

Seguint la linia de l'anterior disc (Animalia, Picap 2010) l'enregistrament s'ha efecuat amb producció de The Blind Joes (Santos & Fluren) (productors de bandes com Sidonie, Love of Lesbian, etc) als estudis Blind Records, en el qual també hi ha col·laborat en Valen Nieto de Raydibaum fent veus a "Safaris".

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia