PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Raimon a la Complutense de Madrid, 40 anys després.
La nit del dijous 22 de maig va ser una d’aquelles que no oblidarem mai. Una de les nits més emocionants de la nostre vida professional és la viscuda a la facultat de medicina de la Universitat Complutense de Madrid.
El mític 1968 va ser fort a Madrid i el punt culminant va ser l’actuació d’en Raimon el 18 de maig, concert que ha quedat a la història amb la cançó “18 de maig a la villa”, els universitaris madrilenys ho han volgut celebrar i durant tota la setmana han programat actes relacionats on el centre de tot plegat era l’artista de Xàtiva. Taules rodones, exposicions i el concert.
Dijous a la tarda vaig visitar les dues exposicions. Fotografies molt potents del concert, documents molt interessants sobre l’acte, des de les declaracions del Rector davant de la policia i del jutge fins als retalls de premsa de l’època. Cançons prohibides per la censura, pòsters, portades de discos, pintures originals de Miró, Tapies entre d’altres, que han servit per il·lustrar portades dels enregistraments d’en Raimon, audiovisuals, etc.
La sala del concert era plena de gom a gom, els organitzadors varen posar pantalles gegants pels vestíbuls per tal que molta més gent pugés seguir el concert, que també era s’emetia en directe per internet.
Feia goig veure onze canals de TV fent el seguiment i cobrint la noticia, com omple de joia veure el tracte que li han donat tots els mitjans de comunicació de Madrid, amb les excepcions lògiques.
En el concert vàrem poder saludar a catalans residents a Madrid com en Manuel Campo Vidal o l’Enric Sopena, alguns catalans que hi varen anar expressament com en Jordi Garcia-Soler, Ramon Muntaner o Rafel Ribó i gent de Madrid com Caco Senante, Rosa Leon, quatre ministres de l’actual govern, un de l’anterior, el valencià Jordi Sevilla, gent grandeta que possiblement havia assistit al concert del 68 i gent jove, possiblement estudiants de la complutense. Per acabar d’animar la festa, a l’entrada hi havia un bon grup de joves amb pancartes cridant i reclamant que se sentien estafats per la generació del 68 i bàsicament es manifestaven en contra del pla de Bolonya.
L’aparició d’en Raimon a l’escenari va ser rebuda amb una ovació de tres minuts amb tot el públic en peus. En Raimon va oferir un concert seriós , honest i sense concessions a la nostàlgia. El concert que està presentant per arreu durant tot l’any, amb alguns grans èxits però bàsicament amb les darreres cançons i amb les quatre cançons discogràficament inèdites que està presentant en públic. Únicament va introduir i com a tancament del concert el tema obligat “18 de maig a la villa”. En Raimon va anar explicant els textos en castellà i molta gent seguia les lletres amb la llum del mòbil i petites llanternes a través del programa de l’acte.
Tal com podíem preveure, en Raimon es va veure obligat a fer un llarg apartat de “bisos” amb els temes més populars acabant definitivament el concert amb “El Vent” cantant per tot el públic madrileny.
En Raimon és d’aquells artistes imprescindibles per la nostra cultura, d’aquells que si no els tinguéssim els hauríem d’inventar.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia