PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Lupe Villar
Aquests darrers dies hem pogut escoltar moltes coses sobre la Lupe Villar i no sempre encertades.
El fet que publiqui un disc en solitari “Kcor d rock” més de un ha donat per fet que és una cantant... doncs no, la Lupe ha fet moltes segones veus al llarg de la seva llarga i dilatada carrera, però únicament un cop va posar la seva veu com a protagonista i va ser en un disc molt especial, una col·laboració de Sangtraït en un disc col·lectiu de tots els artistes de Picap a mitjans dels anys 80 “Tocats de Nadal” on la Lupe interpretava en qualitat de vocalista de Sangtraït la cançó “Neu”, una nadala molt especial.
Coneixem a la Lupe Villar de fa molts anys, una tarda d’estiu va arribar al despatx que Picap tenia al carrer Girona de Barcelona acompanyada d’en Martín Rodríguez que havia estat el bateria dels Rockson, un dels primers grups que Picap va editar. Des del primer dia varem adonar-nos que aquesta dona era tot força, talent i sabia transmetre il·lusió al seu projecte. En Martín i la Lupe venien a presentar un nou grup que es deia Sangtraït i ens deixaven escoltar dues cançons que amb els anys s’han convertit en dos himnes per més d’una generació “Els senyors de les pedres” i “El vol de l’home ocell”.
La Lupe ha estat cos i ànima de Sangtraït, dins i fora de l’escenari. La Lupe sempre ha tingut les idees musicals molt clares, ha intervingut en les composicions, en la posada en escena, a les produccions d’estudi, als vídeo clips, etc. I naturalment com a brillant guitarrista. Mai va ser la cantant del grup perquè en Quim Mandado és un excel·lent cantant i perquè mai va voler ser la cirereta femenina del grup posada al mig de l’escenari cantant, com tantes vegades passa en tants grups. La Lupe tenia les idees clares i volia ser un músic més, un membre més d’un grup que no hi havia un sol protagonista.
Fora de l’escenari organitzava i coordinava les reunions assemblaries que teníem entre tots els membres del grup i nosaltres i era la veu que no callava i que posava les coses al seu lloc pel bon funcionament del col·lectiu.
Ara, al cap d’un grapat d’anys de la dissolució del grup de La Jonquera, la Lupe ha volgut dir la seva i aquest 2008 ens ha presentat un disc excel·lent amb les cançons de la seva vida, les millors cançons del rock contundent, amb col·laboracions de DRAGONSLAYER, RAMÓN RAMOS ( QUMRAN I VENENO AÑEJO), VICTOR ESTÉVEZ, JOANJO BOSK ( ASPID I ZULO ), JEANNETTE PORTER, MARTÍN RODRÍGUEZ I PAPA JULS (SANGTRAÏT), JORDI ARMENGOL.
La Lupe no canta, però emociona i ens farà cantar a tots amb aquestes perles del seu “Kcor d rock”

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia