PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Port Bo 42 anys

Puntuals a la cita del primer dimecres d’agost, amb la lluna creixent i amb un accentuat vent de Garbí, a dos quarts d’onze de la nit, els components actuals del grup PORT-BO van pujar a l’escenari de la plaça i cala del Port-Bo de Calella de Palafrugell per celebrar el 42è aniversari de la formació.

port boPORT-BO neix l’any 1966 amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial estava format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató. Quaranta dos anys més tard, el grup està format per en Carles Casanovas, Fonso Carreras i Mineu Ferrer, els quals en varen oferir una esplèndida primera part basada en la seva darrera producció discogràfica “Busca’m a l’Empordà” (Picap, 2008).

La segona part de la festa-espectacle varen pujar a l’escenari els actuals components del grup més els quatre ex-components encara vius i dirigits per en Castor Pérez ens varen oferir una selecció d’havaneres, polques, valsets mariners i cançó de taverna del repertori més clàssic. A set veus i guitarra vàrem gaudir d’èxits de totes les èpoques i fins i tot de la versió original en castellà de l’obra “La Gaviota” de l’ex-membre dels PORT-BO Frederic Sirés.


En Carles Casanovas va explicar que en Sirés va compondre el tema en castellà, doncs estavaPort bo dedicat a una novia que havia deixat a Cuba, la Orfelia, que tal com diu en Carles hauria de ser molt bonica per merèixer una cançó com aquesta...  El mateix Sirés la va versionar en català al cap de dos anys a petició de cantants locals i és en català com el públic cantava ahir a la nit la tornada.

Els tres components de l’actual formació més l’Enric, en Castor, en Txiqui i en Fèlix ens varen fer gaudir d’un bon concert i van demostrar una vegada més perquè PORT-BO no te competència en el seu gènere musical.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia