PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Joan Margarit, guanyador del Premi Nacional de Poesia amb l’obra “Casa de misericòrdia”

MargaritEl premi es concedeix a la millor obra de poesia publicada durant l’any 2007.

El reconegut poeta català Joan Margarit va rebre la setmana passada el Premi Nacional de Poesia que atorga el  Ministeri de Cultura per el poemari “Casa de Misericòrdia”, una obra amb la qual  ja havia obtingut el Premi Nacional de la Critica, el premi Rosalía de Castro i el de Poesia de Catalunya.

Aquest premi, dotat amb 20.000 Euros, es concedeix a la millor obra de poesia publicada durant l’any 2007 en espanyol o en alguna de les llengües cooficials que es parlen en el conjunt de l’estat.

 

Xavier Riblata

 Joan Margarit va començar la seva aventura literària a finals dels anys 50 però publicant la seva primera obra “Crònica” al 1975. Els seus poemes han estat reconeguts  en nombroses ocasions i entre molts altres premis destaquen el de la “Crítica de Poesia Catalana” o “Premi Nacional de Cultura”  atorgat per la Generalitat de Catalunya

 

La seva obra ha estat exemple i inspiració per a poetes i també músics, com es el cas de Xavier Ribalta que va fer una tria per el seu disc “Xavier Ribalta canta Joan Margarit: 18 cançons d’Amor, Soledat, Llibertat i Melancolia” editat per “Trobadors i Joglars” i distribuït per “Actual Records”.

 

     escoltar Escolta una de les cançons del disc aquí


  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia