PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
11ª Fira Mediterrània de Manresa

logo_festivalEls grups S’Albaida, Turnez & Sesé i els valencians Al Tall serán presents a la Fira Mediterrània de Manresa .

Els dies 30, 31 d’octubre i 1 i 2 de novembre es celebra a Manresa l’onzena edició de la Fira Mediterrània dedicada als espectacles d’arrel tradicional.

La fira és un mercat de noves creacions artístiques, inspirades en la pròpia tradició catalana o aquella més comuna a la riba de la Mediterrània.

 

 

s'albaida_grupEl grup menorquí S’Albaida actua dissabte 1 de novembre a dos quarts de cinc a la Taverna de la Fira.  El grup que aquest any celebra el desè aniversari en actiu, interpretarà temes del seu últim disc Xalandria (Picap, 2008) i finalitzarà d’aquesta manera els actes de celebració amb aquest concert.

Parlar de S’Albaida és parlar de la cultura mediterrània, catalana i menorquina.  Cada tall d’aquest últim disc el podem considerar com un petit tros de la cultura popular del nostre país, mantenen la seva estructura poètica, però donant-li el so característic que ja coneixem del grup.

Barregen un concepte de lletra que perdurarà en el temps amb la música de percussió  amb pinzellades de caire flamenc o africà.

 


 turnez_grupTurnez & Sesé també estaran a Manresa presentant a la Fira el nou disc "Romanços i estampes del 21" (Picap, 2008) el quart de la formació barcelonina.

Romanços i estampes del 21 és un espectacle basat en la renovació del llenguatge literari, musical i gràfic del romancer català. Set poetes contemporanis escriuen nous romanços fent ús de temes tradicionals. La música i la imatge són el vehicle de transmissió d'aquestes històries, i les melodies s'inspiren en les formes populars, passades pel sedàs del so de Turnez & Sesé, una formació especialitzada en musicar poemes d'autors catalans, "Quedarà la paraula" (Picap, 2002), "L'arbre de l'esperança" (Picap, 2004), "Sol Blanc" (Picap, 2006) ) sense oblidar l'arrel comuna de la cançó mediterrània i els motius de la tradició trobadoresca a través d'una atmosfera de música de cambra.

Les persones que ho desitgin podran gaudir de les esperades cançons als dos concerts que oferiran a la sala gran del Kursaal,  el primer el dijous a dos quarts d’onze del vespre i divendres a la mateixa sala però a les sis en punt de la tarda.

 altall_grupDins del ventall d’espectacles que ens oferirà la Fira Mediterrània el grup valencià Al Tall presenta “Vergonya, cavallers, vergonya”  el seu nou treball.

El treball gira al voltant de l'obra de Jaume I, del qual enguany se celebra el 800 aniversari del  naixement. L'objectiu de la proposta artística de la banda valenciana és reivindicar la figura històrica i política del personatge. Per fer-ho, han creat un repertori de noves melodies que fusionen elements de diferents tradicions mediterrànies, i compten amb les veus excepcionals de dos artistes convidats: el mallorquí Tomeu Penya i l'occità Jan Maria Carlotti.

Estem davant d’una obra de les que estan cridades a passar a l'historia, i que Picap publicarà  durant el primer semestre del 2009.

A Manresa ho podrem veure diumenge dia 2 de novembre a la sala gran del Kursaal a  la una del mig dia.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia