PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Nou treball de Túrnez & Sesé

foto_turnez_1Després de molta feina i d’haver estat enregistrant els temes a Manresa durant el passat mes de juliol, el grup barceloní Túrnez & Sesé ja te nou disc al mercat: “ROMANÇOS I ESTAMPES DEL 21” (Picap, 2008), el seu quart treball amb la casa.

Aquest disc aconsegueix, per mitjà dels 15 romanços que el composen, la renovació del llenguatge literari, musical i gràfic del romanç. Les lletres transcorren per un itinerari temàtic propi de la tradició, però amb narracions de nova autoria que s’atenen a arguments de la nostra actualitat.

Túrnez & Sesé fan un recorregut sonor per diferents melodies, ritmes, tonalitats i timbres. La percussió té un protagonisme en certs romanços més rítmics, en d’altres destaquen els instruments de corda –per a les peces que demanen una sonoritat més lírica–, i d’altres en que els instruments de corda polsada són els que donen una atmosfera més tradicional i popular.

En el seu afany de superació el grup ha elaborat un àlbum molt complet i en aquesta ocasió les lletres corren a càrrec de set poetes contemporanis entre els quals hi figuren Josep de Flix, Montse Gort, Jordi Guardans o Sergi Jover.

foto_2Aquests han creat nous romanços fent ús dels arguments tradicionals: amor i galanteig, crim i venjança, lladres i bandolers, personatges mítics, satírics i esdeveniments polítics… Com a resultat trobarem cançons com “Repartiment”, “Els Nous Segadors”, “La dona alliberada” o “La princesa bruna”.

Cal recordar que la presentació del disc, “ROMANÇOS I ESTAMPES DEL 21” , va tenir lloc a la Sala Gran del Teatre Kursaal dins de la programació de l’onzena Fira de la Mediterrània celebrada a Manresa on el grup va dur a terme un espectacle interdisciplinari on la  imatge també va ser  present a través de vuit artistes il·lustradors que, des del punt de vista d’un llenguatge visual contemporani van il·lustrar conceptual i narrativament el romanç.

Escolta el single presentació: play Repartiment

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia