PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Creix un 25% la venda legal de música a Internet

ifpiLa Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica, IFPI, va presentar resultats deien que les vendes  legals de música digital a nivell mundial el 2008 van ser de 3.700 milions de dòlars, 2.800 milions d’euros, la qual cosa representa un creixement del 25% respecte l’any anterior, 2007.

Japó lidera la compra de música legal mitjançant la telefonia mòbil amb més de 140 milions de cançons descarregades, mentre els EE.UU són els líders en venda de música digital acaparant un 50% del total mundial, 1.100 milions de cançons descarregades legalment. Malgrat aquestes xifres, el 95% de tota la música que es va descarregar l’any passat fou il•legal, és a dir, que no es va pagar res per la feina intel•lectual de fer-la, produir-la i llençar-la al mercat. L’IFPI calcula que es van fer fins a  40 mil milions de descàrregues il•legals d’arxius durant l’any passat.

Tallar Internet als que descarreguen il•legalment música:

epoliEl president de la IFPI, John Kennedy creu que limitar l’accés a Internet és l’única manera d’acabar amb la pirateria. Insisteix que són els proveïdors d’Internet els que han de controlar que  l’usuari/”client” no descarregui continguts il•legals, a partir del registre de les adreces IP. No és només un problema de la indústria musical, sinó també del cinema, de la televisió i dels llibres, puix les descàrregues no autoritzades estan massa esteses.

Al recent Foro Internacional de Contenidos Digitales, FICOD’08, organitzat pel Ministeri d'Indústria del govern espanyol, el vicepresident de Software Alliance a Espanya, Alfonso Sort va explicar que el 43% del software d’Espanya era il•legal, i en algunes parts s’arribava al 60%. Tot plegat feia un perjudici econòmic de 659 milions d’euros.

Aquestes dues opinions evidencien cap a on haurà d’anar la indústria en un futur immediat ja que mentre el Senat francès acaba de sancionar una llei de descàrregues il•legals que el president Sarkozy ha avalat personalment, aquí a Espanya, els tribunals donen legalitat a les descàrregues P2P perquè no tenen ànim de lucre.

La llei que s’acaba d’aprovar a França, sanciona amb un any sense Internet l’usuari que després de dos advertiments, fa una tercera descàrrega il•legal. Posen en funcionament una policia del ciberespai per tal de protegir els drets de la propietat intel•lectual.

La meitat de la compra on line serà legal el 2013:  

L’exemple francès hauria d’afavorir la protecció dels drets de propietat intel•lectual del món cultural, que no oblidem impliquen a tres actors principals, el creador, el productor i el distribuïdor. En aquest nou món del ciberespai resulta que tot no costa res, és gratuït.

ipodEl jutges espanyols comencen a dir que el procediment penal contra la descàrrega pirata no és la jurisdicció adient, puix que si hi ha hagut un dany econòmic, la jurisdicció civil pot contemplar danys i perjudicis contra el pirata cibernètic.

De fet l’informe US Music Forecast, 2008 to 2013 revela que d’aquí a cinc anys, el 55% dels usuaris que facin habitualment compres online pagaran per descarregar música. Malgrat aquesta perspectiva positiva inicial, l’estudi preveu que la caiguda de vendes de CD no es podrà compensar amb la major recaptació de les “baixades electròniques” musicals. La consultora que ha fet l’estudi diu que el mercat musical dels Estats Units es reduirà en el proper quinquenni en quatre-cents milions de dòlars, els actuals ingressos de 10.200 baixaran a 9.800 milions de dòlars.

Tanmateix, i també segons l’informe, malgrat la pirateria lidera les descàrregues de música online, les compres legals comencen a ser cada vegada més populars entre els internautes nord-americans. Companyies com Amazon que permeten les descàrregues legals de MP3 compatibles amb qualsevol reproductor i sense restriccions, estan impulsant les vendes de música digital.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia