PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Sobre la proposta de llei de la Ministra de Cultura

intelectualEl Govern de l’estat a través de la seva proposta  de “Anteproyecto de Ley de Economía Sostenible” ha mogut fitxa a favor dels drets de la propietat intel·lectual, però una vegada més i tal com ens te acostumats aquest govern, ningú pot prendre seriosament cap de les seves propostes, doncs son febles i vulnerables com mai en política s’havia vist. Doncs la proposta raonable de la Ministra ha durat vint-i-quatre hores, el temps en que han invertit els pirates per fer-li entrar la por al cos en el President Zapatero.

La proposta de la Ministra de Cultura, tot i que està superada a la UE per països com França o la Gran Bretanya, és prou bona i coherent, però com no podia ser d’altra manera, els delinqüents han encès un dur debat ple de falsedats tan per internet com per els mitjans de comunicació còmplices en la delinqüència i a més amb el suport explicit del principal partit de la oposició.

La proposta de llei de la Ministra parla de tancar els portals que vulnerin la propietat intel·lectual, no de cap altre cosa.... i els atacs que es reben parlen de que això coarta la llibertat d’expressió i els drets fonamentals (?)

Robar és sinònim de llibertat d’expressió?, no deixar que es robi, és atacar els drets fonamentals?

p2pEns agradaría que la societat pugues entendre  que quan algú s’està descarregant una pel·lícula, un llibre, un disc, una cançó, etc. pel sistema P2P o per descàrrega directa il·legal, està furtant, per ser suaus direm que és una apropiació indeguda, i per tant delinquint, doncs la composició, la feina de l’autor, be s’ha de remunerar, igualment la del intèrpret i exactament igual la del productor, doncs sense aquesta remuneració estan condemnats a desaparèixer l’autor, l’interpret i el productor i amb ells la música i amb la música la cultura.

Els autors no estan massa ben vistos perquè pertanyen a una societat centenària que massa sovint ha actuat amb prepotència i que s’ha guanyat l’antipatia de gran part de la població, però hem de tenir present que no és mes que una entitat de gestió i que els autors be han de defensar la repercussió de la seva feina.

Els intèrprets son els que tenen millor imatge, per motius obvis, però sovint la gent oblida que les seves interpretacions també tenen drets que cal respectar.

I els productors  també patim una mala imatge, a criteri nostre, degut a una llarga i nefasta política de prepotència i d’interessos de la macroeconomia de les multinacionals del ram. Però al marge que existeix una industria independent, petita i mitjana amb altres criteris, hem de tenir molt en compte que sense la figura del productor ni el talent de l’autor ni el de l’intèrpret no arriben enlloc. És necessària la figura del productor per fer possible l’obra final, i posar-la a l’abast del públic en general, i no cal dir que per produir música cal fer fortes inversions econòmiques que bàsicament s’amortitzen en la venda de la música enregistrada.

Els pirates, i delinqüents diversos que els hi donen suport, diuen sovint que hem de canviar el format de negoci i dient aquesta banalitat creuen haver descobert la sopa d’all, es queden tan feliços i amb la consciència tranquil·la per seguir delinquint....

musicaNo coneixem cap empresa discogràfica mínimament seriosa que no s’hagi replantejat el negoci, doncs del contrari ja haurien tancat. És evident que han canviat els hàbits socials i culturals i que les noves generacions creen una demanda prou diferent pel consum de la música enregistrada i que les companyies productores hem adaptat i seguim adaptant-nos a les noves demandes de la societat, amb totes les tecnologies fins avui conegudes. Però si algú es pensa que el nou format de negoci de les productores es regalar les produccions, és que no ha entès res.

Algú entendria que en nom de la llibertat d’expressió i dels drets fonamentals, algú pugués crear  un espai de lliure intercanvi de cotxes robats? I que es molestessin si el Govern els hi diu que això no està bé i que els hi tancarà l’espai?

Doncs això, exactament això es el que fan els defensors dels intercanvis d’arxius protegits per la llei de propietat intel·lectual,  que amb el suport d’alguns mitjans de comunicació i del Partido Popular surten al carrer i no es posen vermells.

Des de Picap donem ple suport a la proposta de la Ministra de Cultura, volem encoratjar el Govern i en els partits politics representats en el Congreso de los Diputados a donar-li suport i que d’aquesta manera Espanya deixi de ser la vergonya d’Europa, doncs no oblidem que aquest estat es el de major pirateria de la Unió i un dels més pirates del planeta.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia