PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Recopilatori 50 anys / 50 èxits

serrahimaAquest any que ja s’acaba hem estat commemorant el 50è aniversari de la “Cançó”, tot i que en realitat el que hem estat celebrant son els cinquanta anys de la publicació de l’article d’en Lluís Serrahima a la revista “Germinabit” sota el títol “Ens calen cançons d’ara” que sempre s’ha considerat com a text fundacional del moviment.

En Lluís Serrahima havia cantat, tot i que no va enregistrar mai cap disc, però el seu impuls no és únicament en l’article mencionat, doncs també ha exercit de lletrista per diversos cantants, destacant per damunt de totes la que va musicar la Maria del Mar Bonet “Què volen aquesta gent?”

L’any 59 hi havia cantants en llengua catalana, però d’estils ben diferents i és per això que l’article d’en Serrahima apel•lava a noves cançons i tenia una mirada molt clara a la cançó francesa, que en aquell moment ja impactava per mig Europa.

El primer enregistrament d’aquest nou moviment va arribar un parell d’anys més tard i fou en Josep Maria Espinàs el primer a enregistrar a la nova companyia creada per tirar endavant tots aquests projectes, EDIGSA.

A les acaballes d’aquest 2009 a Picap hem cregut oportú sumar-nos d’alguna manera a l’esdeveniment i tenint en compte que tenim els drets dels catàlegs d’Edigsa, Als 4 Vents, PDI i un bon fons de catàleg propi amb 25 anys d’història, hem volgut retre homenatge al moviment cultural/musical més important que ha viscut Europa en el Segle XX.

El que ha significat i segueix significant la cançó d’autor des d’una llengua minoritària i amb expansió internacional, ha estat la més important exportació de llengua i cultura que han viscut mai els Països Catalans.

 Els nostres cantautors van donar un alè d’esperança a les generacions de la dictadura, van obrir la ment adormida de molts catalans, van donar a conèixer els nostres poetes, i van ser decisius en el camí cap a la democràcia.

50anysPer sort, en els PPCC segueixen sorgint nous cantautors amb molt talent i amb moltes coses per dir i és per això que des de Picap i amb la col•laboració del periodista Joaquim Vilarnau, hem seleccionat 50 cançons per fer un repàs del que ha significat. En aquesta selecció no hi falta “l’Agenda” d’en Josep Maria Espinàs, com tampoc hi falten artistes joves de gran talent com son l’Albert Fibla, Lluís Cartes, Roger Mas, Adrià Puntí o Túrnez & Sesé, però sense oblidar-nos d’en Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Pi de la Serra, Rafael Subirachs, Teresa Rebull, Ramon Muntaner, Joan Isaac, Marina Rossell, Celdoni Fonoll, Joan Ramon Bonet, Xavier Ribalta, Miquelina Lladó o alguns de musica més lleugera, però sempre dins del que era la “Cançó” com puguin ser la Salomé, Núria Feliu, Glòria, passant també pels cantautors dels anys 80 com son en Santi Vendrell, Marc Durandeau, Hèctor Vila, Maria Josep Villarroya....

 

Un triple CD a preu molt econòmic per tal de fer un bon repàs a la nostra història musicals dels darrers cinquanta anys.

 

 

itunes Descarrega't el recopilatori a l'iTunes

 disc Compra el recopilatori físic de 50 anys / 50 èxits

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia