PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Especial Sant Jordi a l'iTunes

Especial Sant Jordi a l'iTunes amb 6 discos nostres entre altres:

Sant Jordi a l'iTunes "Música feta a Catalunya"

-Sant Jordi, amor i poesia

-Zeleste - Música Laietana

-Maria del Mar Bonet "Bellver"

-Wantun "Animalia"

-Vuit "Un dia qualsevol"

-Pop ie-ié català 60'

Sant Jordi, amor i poesia: Un disc diferent per Sant Jordi, un CD per aquells que volen regalar amb poesia, bona música i les millors veus, un disc per complementar el llibre; hi trobareu els millors textos i les millors interpretacions. De Salvat-Papasseit a Vicent Andrés Estellés. Artistes com Lluís Llach, Ovidi Montllor, Dyango, Jaume Arnella, Maria del Mar Bonet, Sau...

 

Zeleste - -Música Laietana: La Barcelona dels anys setanta va donar com a fruit una generació de músics irrepetibles i una música interessant, de referència, innovadora i avantguardista. Tot aquest moviment va quallar a partir de la creació de la sala Zeleste del carrer Argenteria, un punt de referència per a la majoria d’artistes internacionals.

El so mediterrani i la música tradicional catalana i espanyola, van donar com a resultat una música experimental nova i diferent que coneixem amb el nom de Música Laietana.

Ara  Tenim la oportunitat de gaudir plenament d’aquest univers musical amb un gran recopilatori, doble CD,  on trobem una magnífica selecció d’artistes i cançons, realitzada pel periodista, escriptor i estudiós del tema Àlex Gómez-Font,  que representen aquest moviment irrepetible: Orquestra Mirasol, Secta Sónica, Barcelona Traction, Companyia eléctrica Dharma, Música Urbana, Jordi Sabatés, Blay Tritono, Toni Xuclà, Iceberg, Esqueixada Sniff, Mirasol Colores, Orquestra Plateria, Tropopausa, La Rondalla de la Costa, Pau Riba, Gato Pérez, Oriol Tramvia, Toti Soler i Tete Montoliu.


Maria del Mar Bonet: Coneguda internacionalment com “una de les grans veus del Mediterrani”, va complir 40 anys de dedicació a la música i ho va celebrar amb  aquest projecte simfònic, que es va estrenar  amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana. Més tard, també al Palau, va fer dos concerts simfònics més amb la mateixa orquestra.

Un any després de l’estrena, Maria del Mar Bonet va tornar a fer un concert simfònic amb una de les millors orquestres del món: la Millennium Park Orchestra of Chicago, dirigida per Carlos Kalmar en el Millennium Park i davant de més de 12.000 espectadors.

La Fundació Pública de les Balears per a la Música, des de la seva tasca de difondre la cultura musical a les illes i dins el cicle de concerts de l’Orquestra Simfònica al Castell de Bellver, va programar el 2009 el mateix concert dirigit per Philippe Bender.

Fruit  d’aquesta col•laboració neix l’acord d’enregistrar el disc simfònic de Maria del Mar Bonet amb l’Orquestra Simfònica de Balears ”Ciutat de Palma”.

Maria del Mar Bonet ha fet un pas més professionalment en oferir-nos per primera vegada en format simfònic les cançons més emblemàtiques de la seva trajectòria artística.

Es tracta d’un recorregut pels temes més significatius d’aquesta Mediterrània musical i personal que Maria del Mar Bonet ha recollit, revisat i creat al llarg d’aquests quaranta anys de professió: cançons gregues, turques, sardes, italianes, catalanes, i òbviament, mallorquines;  jotes i temes propis; peces molt estimades que formen part d’aquest repertori únic i simfònic.

“Dansa de la primavera”, “La Balanguera”, “Jota marinera”, “Abril”, “Des de Mallorca a l’Alguer”, “La dama d’Aragó”, “Les Illes”, “Merhaba” són algunes de les obres que es troben en aquest disc.

“Bellver” és dins el conjunt de l’obra discogràfica de Maria del Mar Bonet un projecte únic i exclusiu.

 

Wantun: Guanyadors del premi Carles Sabater a la millor cançó en català del 2008, premi popular del Sona 9 del mateix any, on també queden semifinalistes, i finalistes al concurs d'Enganxa't a la música.

Aquesta tan sols és la carta de presentació d’una nova formació musical que te tots els números per ser un dels grups de referència dins el panorama nacional.

Wantun ens presenta aquest 2010 el seu prometedor disc de debut “Animalia” produït per Blind records (Sidonie, Love of lesbian, etc.). Un disc d’Indie rock d’altíssima qualitat que parla de les passions humanes, del nerviosisme de la vida moderna i, en definitiva, de tots nosaltres.

 

Vuit: Es tracta d’una interessant proposta musical, amb un so fresc, modern i desenfadat que neix aquest 2009.  A principis d’any graven una maqueta que els obre la porta a l'edició del seu primer CD, anomenat "Un Dia Qualsevol".

El disc s’obre amb el que és el primer senzill de promoció “Cada cop”, un tema comercial i de qualitat  que “enganxa” des d’un primer moment.

El segueixen obres com “Tornarem”, “Julia”, “Princesa”, “Crida”… cançons que combinen el romanticisme i sensibilitat amb la força i energia que son els trets distintius d’aquesta nova i jove formació.

VUIT és una banda de pop-rock amb pinzellades de rock alternatiu, i un so particular i innovador. Amb clares influencies de grups com The Fray, One Republic, Snow Patrol o Keane... ocupant d'aquesta manera un “vuit” que a Catalunya encara ningú havia cobert.

Pop ie-ié català 60': El pop dels seixanta ha estat fins avui el secret millor guardat de la discografia en català. Eclipsats sota el potent aparador de la Nova Cançó, un seguit de grups i intèrprets solistes van anar fent camí. Van fer unes cançons desacomplexades, amb els ulls posats amb el que feien els seus contemporanis francesos, italians, anglesos i nord-americans. I van cantar en català un repertori format, sobretot, per cançons que ja havien conegut l'èxit en altres llengües.

Han passat trenta-cinc anys i finalment ha arribat l'hora del seu reconeixement. En aquest volum us presentem un seguit de cançons amb denominació d'origen Pop Català dels 60. Algunes de les cançons van ser molt famoses cantades en castellà, anglès o francès. Altres són peces creades ja en català. Unes i altres demostren que Catalunya també va ser ie-iè i que no es va perdre cap dels moviments musicals de l'època.

Presentem 28 cançons que encara volen ser descobertes.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia