PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Rock on the Rocks

Dins de tota aquesta tasca de recuperació, reedició, remasterització i actualització de moltes obres del fons editorial de Picap procedent d’Edigsa, Als 4 Vents,... Rock on the rocks esdevé una raresa imprescindible, digne de col•leccionista

rocksQuan s'estava posant ordre a tot el fons de catàleg d'Als 4 Vents, ens vàrem trobar un disc que portava per títol Rock on the rocks. No hi havia informació dels intèrprets, ni els crèdits amb la gravació, ni ningú sabia ben bé d'on era originari el treball. Després d'escoltar-lo ens vam adonar que es tractava d'un disc amb els clàssics del Rock & Roll versionats. Buscant informació i preguntant ens vàrem asseventar que havia estat un encàrrec que li havien fet a l'Àngel Fàbregas, director d'Als 4 Vents. Li havien demanat un disc de clàssics del rock cantats en castellà perquè no se'n trobava cap al mercat. Les circumstàncies d'aquell moment van fer que, igual que altres discos que publicava Als 4 Vents, sortís al mercat sense cap tipus de crèdits.

Rock on the rocks va ser enregistrat l'any 1972, poc abans que Màquina! s'acomiadés amb un concert en directe. Els músics d'estudi van ser els components de Màquina!: Enric Herrera al piano, Carles Benavent al baix, Emili Baleriola a la guitarra i armònica, Salvador Font bateria i el mític Guillem París de Pan & Regaliz a les veus. La traducció, adaptació de les lletres i les segones veus van ser obra de Manel Joseph, membre de Dos + Un. Els mateixos artistes es van encarregar de la producció i durant dos dies es va enregistrar amb un 4 pistes als estudis Gema de Sarrià.

dobleDesprés de més de 30 anys, són diverses les qüestions que ens han portat a reeditar aquesta obra, entre les que destaca l'elevat interès històric. Es podria dir que és una de les poques gravacions on es pot escoltar a Carles Benavent, que ha esdevingut un dels grans baixistes de referència internacional de les darreres dècades al costat d'artistes com Paco de Lucía, Chick Corea o Miles Davis, tocant el baix de manera estàndard en els seus inicis com a professional.  Una altra característica que no ens pot passar per alt és el fet d'unir per a l'ocasió personatges imprescindibles del Rock Progressiu: Guillem París, de Pan & Regaliz; la major part dels intèrprets de la segona Màquina! i Manel Joseph de Dos + Un.

En conclusió, aquest disc és un treball de comiat, de final d'etapa, la fi d'una època, i quina millor manera d'acomiadar-se que interpretant clàssics del Rock & Roll.

text: Àlex Gómez-Font

 

 

 logo_actual

Podeu comprar el disc a la web

ACTUAL RECORDS: cercant rock on the rocks

 

 

digital_itunes

 Podeu comprar el disc per descàrrega digital

a l'iTunes: Rock on the Rocks

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia