PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
We are digging the Beatles

 

foto_componentsLucky Guri, Carles Benavent i Max Sunyer han presentat juntament amb l’Àlex Gómez Font a l’FNAC-Triangle la reedició d’un disc inèdit de l’any 1972 amb versions dels Beatles “We are digging The Beatles”.

L’any 1972 el prestigiós pianista de jazz Lucky Guri va tenir l’encert de grabar un disc de versions de temes dels Beatles lluny de la mitificació i la llegenda, quan els quatre de Liverpool encara eren vius. Prenent com a referència el jazz i acompanyant-se d’una formació de luxe (Carles Benavent, Salvador Font i Max Sunyer, entre d’altres), aquest és un treball pioner en versionar cançons dels Beatles. A més, diferents circumstàncies havien fet que We are digging the Beatles restés pràcticament inèdit fins a l’actualitat. Ara es presenta totalment actualitzat, remasteritzat i amb les respectives notes i anècdotes”.

En la conversa que han mantingut l’Àlex i en Carles Benavent amb els mitjans presents s’ha destacat que We are digging the Beatles es comercialitzà durant dues setmanes de l’any 1972, retirant-se ràpidament per problemes de drets. Així doncs, aquesta reedició gairebé es pot considerar com una important novetat d’uns joves artistes que quaranta anys després son mundialment coneguts i amb una important trajectòria professional.

portadaEn Lucky Guri ha resolt un dubte que planava entre tots els assistents sobre l’enregistrament del disc agraint la confiança que l’Àngel Fàbregas va dipositar en aquests joves talents, així és com fou possible l’edició d’un disc innovador i pioner per aquella –fins hi tot podem dir per aquesta- època; Max Sunyer ha volgut destacar que no es coneixen gaires produccions instrumentals amb versions del grup de Liverpool i menys a ritme de Jazz, Big Band, Dixieland,...

La tria dels temes, com mostra la portada del disc on es seleccionen d’un bagul els diferents discos dels Beatles, va anar a càrrec de Peter Roar i Lucky Guri, tal i com en Lucky mateix ha explicat: “la portada es va fer a la Floresta on hi havia moltes comunes hippies en aquella època”.

Tot i ser un disc de versions, els artistes presents han volgut recalcar la gran llibertat que van tenir a l’hora d’enregistrar, doncs cadascun d’ells va poder donar el millor de si. Dotant el disc d’una gran personalitat.

La reedició d’aquest disc forma part del procés que Picap va engegar fa un parell d’anys amb l’adquisició dels catàlegs d’EDIGSA i de PDI per tal de recuperar la memòria històrica musical del país; adaptant-la a les noves tecnologies, fent possible l’adquisició i la distribució a nivell físic, digital, tant nacional com internacional.

 

 

Ja disponible a:

7digi  amazon  itunes  spoti


  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia