PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Hewel, indie inquiet i experimental

 

hewel_1Hewel, “bona sort” en Wolof, no és l’únic que ha tingut aquesta banda del Pla d’Urgell. Des del 2005, amb ganes i dedicació, han aconseguit arribar a un so que va néixer en l’indie britànic i s’ha convertit en un pop-rock deliciós que omple la pista de ball amb el so més electrònic. Influenciats per grups com: Phoenix, We are standard, Radio 4, Delorean, The Cure, New Order, Kings of Leon, Stereophonics, The XX,...d'ells agafen l'essència de Hewel.
 
Per conéixer els orígens de Hewel, s’ha d’entendre l’ecosistema del qual sorgeixen. I és que si a Anglaterra tenien el “Madchester”, Lleida tenia la nit de Mollerussa. Durant la dècada dels 80 i la primera meitat dels 90, els caps de setmana la ciutat es transformava per duplicar la seva població. Es nodrien de la música més avançada de l’underground internacional i va ser així com els components de Hewel van endindsar-se en la nit vibrant en locals amb música electrònica, pop-rock independent d’última generació, i molta festa... És així com d’un medi eminentment rural en surt una banda amb una tendència clarament urbana.

En aquest context, el 2005 es reuneixen per formar la banda l’Albert (veu-guitarra) i el Roger (baix), que havien tingut el seu primer grup als 15 anys enmig de la febre grunge desfermada per la mort de Kurt Cobain. En Frankie (bateria) , que es trobava en l’atur musical, va connectar ràpidament amb el grup en l’aspecte musical, personal i gastronòmic... la qual cosa va ajudar a confeccionar una base rítmica demolidora.
 
Més tard arriba en Xavi (guitarra), que aporta molta llum al grup i ofereix un ampli ventall de sons amb els seus pedals i la seva tècnica. En aquest moment és quan Hewel debuta el 2006 en directe al “Sönic Club” de Mollerussa. Un directe que destacava respecte el dels altres grups locals als que els mollerussencs estaven acostumats.

hewel_2Poc temps després, arrel d’un memorable concert en un menjador, la Meritxell s’ofereix per introduir el sintetitzador al grup. És a partir d’aquest moment que el grup comença a caminar fins trobar un so i un estil més defiint. El so del sintetitzador passa a ser inherent al so Hewel.

El grup autoedita el seu primer EP “Hewel” el maig del 2008 amb sis temes d’estils encara molt diversos i cançons en anglès, francès i wolof. Comencen a tocar arreu. Llauren completament les terres de Ponent i surten a Barcelona, Madrid i València. Comparteixen escenari amb Front 242, Santiago Auserón o Sr. Chinarro, entre altres.

El 2009 enregistren el single “Culpa Teua” amb tres temes en català i guanyen el premi del públic del concurs Sona 9 amb més de dotze mil votacions. Precisament el tema “Culpa Teua” va ser escollit com a sintonia en espots promocionals de TV3 per celebrar els seus lideratges d’audiència.

Pel que fa als directes, Hewel no deixen ningú indiferent. És una banda que acostuma a superar els seus enregistraments a l'estudi amb concerts absolutament vibrants. Han portat la seva música arreu, però són especialment destacables les actuacions en festivals com MMVV, Insomni o MEM i en sales com les Sidecar i Monasterio de Barcelona o El Perro de Madrid.
 
portada_discuEl grup llança ara el seu primer llarga durada “Desig” (Picap 2011). Un disc que recull les experiències més agradables i amargues del desig com a fil conductor. Musicalment és el seu treball més elaborat i inconformista. En aquest, la importància de les guitarres deixa pas al pes dels sintetitzadors perquè aquests elevin el seu so indie, de pop deliciós a rock de l'espai exterior. Actualment és una de les formacions amb més projecció de la nova fornada de música contemporània feta a Catalunya i en català.

 

 

digital Descarregueu a l'iTunes Desig dels Hewel

spot Hewel - Desig

 

Enllaços oficials:

WEB: http://www.hewel.net

BLOC: http://hewel.blogspot.com

MYSPACE: http://www.myspace.com/hewel

FACEBOOK: http://www.facebook.com/hewel.net

TWITTER: http://www.twitter.com/hewelmusic @hewelmusic

VIDEOCLIP oficial del single "DESCAPOTABLES": http://www.youtube.com/watch?v=YRKs1Yns3QU

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia