PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Barcelona Progressiva
portada discAhir al migdia va tenir lloc la roda de premsa de presentació del nou disc recopilatori "Barcelona Progressiva" al Fòrum de l'Fnac Triangle (Plaça Catalunya).

"Barcelona Progressiva" es tracta d'un doble CD més un extens llibret (en Català, Castellà i Anglès) que resumeix el que va ser el moviment del rock progressiu a la Barcelona dels anys 70. Una referència ineludible pel desenvolupament de la música a tot Espanya que va succeir entre l'any 1969 fins 1973, quan apareix la sala Zeleste.

"Barcelona Progressiva" és tot un document històric que recull la major part d'aquells grups que van marcar una època com: OM, Màquina!, Agua de Regaliz (Pan & Regaliz), Música Dispersa, Pau Riba, Vértice, etc. I amb unes rareses musicals com la cançó "Jo em donaria a qui em volgués" interpretada per Maria del Mar Bonet & OM, o l'Strawberry Fields Forever de Peter Roar & Lucky Guri entre altres.

componentsUn treball de recerca histórica musical que ha donat com a resultat final el millor i més fidel testimoni d'aquest gran moviment musical.

Un treball molt important i necessari per la música del nostre país. Que amb l'ajuda dels nostres col·laboradors habituals i amb l'importantíssim fons de catàleg de Als 4 Vents s'ha pogut fer un treball que es convertirà en imprescindible per entedre una època.

La roda de premsa va continuar amb la intervenció del periodista i escriptor Àlex Gómez-Font, on va destacar la llibertat amb la que va poder treballar a l'hora de seleccionar els grups i temes que conformen aquest doble CD.

Al llibret, fotos molt curioses. Les cançons, escollides de tu a tu amb els artistes. I una menció especial pel tema inèdit "Just then i got you" dels Crac (cedit per l'Emili Baleriola).

L'edició d'aquest disc forma part del procés que Picap va engegar fa un parell d'anys amb l'adquisició dels catàlegs d'EDIGSA i de PDI per tal de recuperar la memòria històrica musical del país; adaptant-la a les noves tecnologies, fent possible l'adquisició i la distribució tan a nivell físic com digital.

En format digital es podrà comprar sencer amb el llibret per descarregar a iTunes i properament també estarà disponible a les principals plataformes de descàrrega legal de música.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia