PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Concert de Xavier Dotras Trio al Museu Van Gogh d’Amsterdam

itunes Descarregueu el disc de Xavier Dotras Trio - Vincent

El jazz de la formació catalana Xavier Dotras Trio sonarà al Van Gogh Museum d'Amsterdam el pròxim divendres 8 de juliol en el concert de comiat de l’espectacle “Vincent”, que el grup ha dedicat a la vida i obra del pintor postimpressionista. La formació tanca la gira internacional del seu darrer disc amb aquest concert d’homenatge a l’artista que ha inspirat el treball més elogiat del grup. L’actuació tindrà lloc el mes en què es commemora el 121è aniversari de la mort del pintor.

Xavier Dotras Trio és un grup de jazz creat l’any 2004 a la comarca del Maresme per l’experimentat pianista Xavier Dotras que completen Cesar Martínez, a la bateria, i Toni Pujol al contrabaix. Els treballs del grup recullen influències que van des de la música clàssica fins a la bossa nova i la música tradicional catalana passant pel latin, el bolero i el jazz-flamenco. El particular estil de Xavier Dotras Trio, elegant i sobri, ha assolit en poc temps el reconeixement unànime de crítica i públic.

portada xavier dotras trioEl concert al Van Gogh Museum tanca la gira de l’àlbum que es va presentar a la sala Jamboree de Barcelona l’any 2009. Des d’aquella data, la formació ha actuat als escenaris de festivals de gran prestigi internacional, com el Midem (Canes), el Bath Music Festival (Gran Bretanya), el San Miguel Mas i Mas (Barcelona), l’Alcudia Jazz (Illes Balears) o el Jazz en la Provincia (Sevilla).

L’àlbum "Vincent" és fruit de l'admiració personal del pianista Xavier Dotras per la figura del pintor Vincent Van Gogh i per la seva manera singular d’entendre la creació artística. Com a conseqüència d’aquest reconeixement, Dotras ha seguit al llarg dels anys l’empremta del pintor per Amsterdam, París, Auvers sur Oise i la Provença. El resultat d’aquest periple és un disc que evoca amb gran sensibilitat els quadres del pintor, els personatges relacionats amb la seva vida i les ciutats on va viure.

L’actuació al Van Gogh Museum tindrà el doble atractiu de ser el darrer concert de la gira del disc “Vincent” i de servir d’homenatge a l’artista que l’ha inspirat davant la que avui és la més gran col•lecció d’obres del pintor. L’espectacle representa, per extensió, un reconeixement a tots els creadors que han contribuït a definir el caràcter de Xavier Dotras Trio, des de Bill Evans fins a Antonio Carlos Jobim, Fellini o Chopin. 

L’actuació de Xavier Dotras Trio al Van Gogh Museum forma part dels actes d’internacionalització de la música catalana que promou l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i compta també amb el suport de l’Institut Ramon Llull. 


Els components de Xavier Dotras Trio estan immersos ja en els assajos previs a l'enregistrament del seu nou disc, que sortirà al mercat a finals d’aquest any. El nou àlbum de la formació, titulat provisionalment “Preludes”, fusionarà jazz i música clàssica en composicions originals. En la línia creativa dels seus darrers treballs, el nou disc s'inspira en autors clàssics com Bach i Chopin, però manté l’essència dels seus referents, com el pianista nord-americà Bill Evans o l’italià Enrico Pieranunzi.

A l'estil lliure i espontani característic de les composicions del grup, s'incorporen ara elements rítmics i harmònics per crear noves peces originals fidels a l'elegant personalitat del trio.

Com ocorre eventualment amb l'espectacle “Vincent”, el nou treball vincularà en algunes ocasions la música en directe amb la projecció d'un muntatge audiovisual que converteix els concerts de la formació en una proposta encara més personal i atractiva.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia