PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
La Cervantes dedica un portal a Al Tall i la música tradicional valenciana

al tallLa Cervantes dedica un portal a Al Tall i la música tradicional valenciana

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) ha inaugurat avui un portal dedicat a Al Tall, conjunt valencià constituït l’any 1975 per a recuperar músiques tradicionals i crear-ne d’altres de noves basades en les formes ancestrals de cantar i en la fusió amb altres músiques mediterrànies. Aquest nou espai forma part de la Biblioteca Joan Lluís Vives (www.lluisvives.com), secció de la Cervantes dedicada a difondre, amb la col·laboració de la Xarxa Vives d'Universitats (www.vives.org), les obres més representatives de la cultura valenciana, catalana i balear.

 

http://bib.cervantesvirtual.com/portal/altall/

 

Durant els seus 36 anys de trajectòria Al Tall ha actuat en més d'un miler de concerts, ha publicat una vintena de treballs discogràfics i ha marcat una fita en la música de base tradicional valenciana amb temes com “Tio Canya” i “Quan el mal ve d’Almansa” i discos com Tocs i vares. El seu treball va obrir nous camins a la música i ha consolidat una opció cultural avui arrelada en la societat, amb nombrosos grups i cantants, que assumeix com a natural la creació de nova música tradicional, la fusió dins de l'àmbit sonor de la Mediterrània, la desfolklorització i el reciclatge del llenguatge sonor tradicional per al consum actual.

 

El nou espai de la Cervantes, dirigit per Joan Borja i coordinat per Josep Forcadell (tots dos de la Universitat d'Alacant), ofereix una extensa bibliografia sobre un grup que s'ha convertit en referència fonamental en la reivindicació del llenguatge sonor tradicional i dels valors, la llengua i la identitat dels valencians. Permet també l'accés a una àmplia col·lecció d'imatges amb els membres del conjunt, les portades dels discos i diverses fotografies dels concerts. La secció es completa amb abundant documentació sobre la seua trajectòria i materials procedents de l'exposició Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià, organitzada per la Universitat d'Alacant a l'octubre de 2010 i que està circulant per diverses institucions i seus universitàries.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) va ser creada l’any 1999 per iniciativa de la Universitat d'Alacant, el Banc Santander i la Fundació Marcelino Botín, i es desenvolupa en l'actualitat sota la tutela de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que presideix l'escriptor Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura 2010. El seu objectiu és la difusió de la literatura i les lletres iberoamericanes en el món; ofereix, a través de la Xarxa, lliure accés a més de 130.000 registres bibliogràfics.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia