PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Illes de la Mar, nou espectacle de Maria del Mar Bonet

JR_BONETL’espectacle, es va presentar el passat 20 de gener a La Havana (Cuba) i es podrà veure els propers dies 10 (Vila-seca) i 11 (Sant Cugat) de febrer.

La cantant mallorquina cantarà acompanyada pel Jorge Reyes Sexteto de Cuba i l’Orquestra de Cambra de Vila-seca dirigida per a l’ocasió per Enrique Pérez-Mesa, Director de la Orquestra Simfònica Nacional de Cuba.

Illes de la Mar és el nom del nou espectacle de Maria del Mar Bonet, on versiona temes del seu anterior i reconegut treball, Bellver, amb un acompanyament de luxe: el Jorge Reyes Sexteto de Cuba i l’Orquestra de Cambra de Vila-seca dirigida per a l’ocasió pel Director titular de la Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, Enrique Pérez-Mesa. 
 
Aquest muntatge de gran format és una coproducció del Festival BarnaSants, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca i el Teatre-Auditori Sant Cugat, i es va presentar el passat 20 de gener a Cuba (a l’emblemàtic Teatro Lázaro Peña de la Central de Trabajadores de Cuba). Ara s’estrena a Catalunya amb dos únics i exclusius concerts: a Vila-seca (el divendres 10 de febrer a l’Auditori Josep Carreras, 19h) i l’endemà a Sant Cugat (al Teatre Auditori, dissabte 11 de febrer, 22h).
 
La cantant mallorquina va tenir clar que volia oferir un concert al públic cubà des que l’any passat va rebre el prestigiós Premio Internacional Cubadisco pel seu disc anterior, alhora un reconeixement a la trajectòria de l’artista, per “l’excel·lència de la seva projecció lírico-expressiva i la intensitat amb la qual transmet els valors de la cultura musical”.  
 
Illes de la Mar ens proposa un diàleg entre cultures, un viatge per les músiques, els mars i els oceans en una demostració de virtuosisme i maduresa, on els arranjaments simfònics s’uneixen als aires mariners i les sonoritats de les noves composicions i dels temes de Bellver ens porten des de Cuba a la Mediterrània de Grècia, Turquia o Mallorca. 

spotify  Maria del Mar Bonet "Bellver" 

 

itunes Descarregueu BELLVER de Maria del Mar Bonet a l'iTunes

 

 

 

Canciones y poemas de la Bonet y de otros compositores a las que ella les ha puesto voz y alma, en su lengua materna, el catalán, volaron sobre los asistentes y fueron directos a depositarse en sus corazones. Una nueva María del Mar Bonet se descubrió sobre el escenario mezclada con ritmos de la Isla como el chachachá, el son, el bolero y donde no faltaron los tambores africanos como los míticos batás y las congas lo cual le dio al concierto un agradable matiz de encuentro cultural donde la música, velero principal, nos hizo viajar por los mares mediterráneos y tocar puertos africanos, helénicos y cubanos.

Sucedió lo “real maravilloso” carpenteriano, se unieron lo divino, lo mágico, lo oculto, que al final resultó onírico y salvaje. Así fue el comienzo de Islas del mar, nombre que la mallorquina le dio a esta su primera presentación en Cuba.”  

text: Ricardo Alonso Venereo - Col·laborador de Picap a Cuba

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia