PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
Vamos pa' la fiesta del Septeto Santiaguero

portada_septetoEl Septeto Santiaguero ha posat a la venda el seu últim treball discogràfic. VAMOS PA’ LA FIESTA és el títol del nou disc, el setè de la seva carrera començada l’any 1995. Al disc s’hi troben 14 temes i un bonus track, un recorregut per diferents gèneres de la música cubana d’arrel com el son, la guaracha, el bolero, la trova tradicional, el danzón, el changüí i el pilón. També es fusiona el son amb la cumbia al final del disc. Fa pocs dies durant la seva estancia a Espanya, dins la seva gira Europea, van obsequiar-nos ja amb temes del nou disc i el diari El País va dir d’ells: “todos los cortes son “rabiosamente bailables” i “una mezcla bien caribe que en su espíritu combina modernidad y respeto a las esencias¨.

El disc compta amb convidats de luxe: Rubén Blades, Cheo Feliciano, José Alberto El Canario, Luisito Quintero, Edwin Colón Zayas i Jimmy Bosch.

Amb VAMOS PA’ LA FIESTA el Septeto Santiaguero vol agrair als seus homòlegs historics del moviment salser “por todo lo que han hecho en pro de la preservación del son y el bolero” segons comenta el director y productor del disc Fernando Dewar.

Aquesta és la primera ocasió on varies d’aquestes figures històriques del moviment salser s’ajunten per participar en una producció amb músics cubans de l’illa.

Rubén Blades interpreta dos classics, Lágrimas Negras de Miguel Matamoros i Contéstame d’Arsenio Rodríguez. Als dos temes hi ha Blades per partida doble amb el seu timbre inconfusible i el seu alter ego “Medoro Madera”, un personatge creat per Rubén Blades per homenatjar als soners cubans, i que apareix fora d’un disc seu per primera vegada a Vamos Pa’ la Fiesta.

Cheo Feliciano canta “Un poquito de tu amor”, una peça empeltada de son montuno I bolero, de l’autoria del “manzanillero” Julio Gutiérrez, qui va viure molt de temps a Puerto Rico.

El Canario fa una peça popularitzada per Los Compadres a la República Dominicana, Amor Silvestre, de Lorenzo Hierrezuelo, sent aquesta versió un homenatge explicit a Reynaldo Hierrezuelo, Rey Caney.

Jimmy Bosch toca el trombó a La Reina Isabel del gran Electo Rosell Chepín, danzón on trobem un homenatge implicit a Cachao. Edwin Colón Zayas toca el “cuatro boricua” a Que le den candela, una reverencia a les aportacions dels Van Van al son contemporani del Septeto Santiaguero. Luisito Quintero toca el bongo al changüí Yo sí tumbo la mata.

“Hemos querido insertar a los invitados en el ambiente de la Casa de la Trova (de Santiago de Cuba), que quien escuche el disco se los imagine a ellos allí, cantando y tocando con nosotros” també va expressar Fernando Dewar, qui va afegir que sempre va tenir clar que “esas grandes figures de la música Latina interpretarían piezas de los maestros a los que ellos han admirado a lo largo de sus vidas y a los que nosotros reverenciamos cada día; siempre quisimos que el disco se basara en compartir esa pasión común”.

Entre les cançons inèdites apareix la firma de destacats compositors Cubans vius com Rodulfo Vaillant, Alaín Pérez i Osnel Odit.

El disc es va enregistrar entre el novembre de 2011 i maig de 2012 a diferents estudis de Santiago de Cuba, Nova York, New Jersey, Puerto Rico i Barcelona. La masterització es va fer als estudis 44.1 d’Aiguaviva, Girona.

Igual que en l’anterior disc “Oye mi son santiaguero” que va ser premi Cubadisco 2011 i nominat als Latin Grammy 2011, Picap és qui edita VAMOS PA’ LA FIESTA.

 

actual Pots comprar el disc a la web de la distribuidora 

 

 

 

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia