PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
4hiverns

portada 4hiverns

Si J.V. Foix va escriure “Quatre Nadals i un Cap d’Any”, Carles Querol ha batejat el seu projecte en solitari amb el nom de 4hiverns. L’estació més freda de l’any marca el clima d’un disc íntim i recollit, que ve de gust escoltar arrecerat dins de casa, vora l’estufa o la llar de foc i amb un cafè a les mans. En Carles comença així una nova etapa, després de dos discos com a compositor i guitarrista de First Aid Kit i d’algunes gires com a músic d’Erm. La novetat és que ara en Carles també canta, i com podreu comprovar no ho fa gens malament. Una altra sorpresa, més relativa, és el lleuger canvi de registre. Del pop marcadament electrònic del seu antic grup passem a un de més orgànic, on els teclats i les bases s’equilibren millor amb les guitarres d’en Carles, que ara sovint són acústiques.

 

El disc arrenca amb Miralls, que ens deixa dues frases per recordar: “Hi ha miralls que mai no es trenquen” i “Sempre endavant, és la seva feina”. A Ignició se’ns pregunta: “Què en farem de tot el que hem après ara que tot just estrenem un món nou?”. Un món nou que torna a aparèixer a Ens fem grans, un títol que als que ja ho som ens pot sonar a trista constatació, però que a la cançó és tot un cant d’esperança, optimisme i ganes de viure, amb uns cors sense lletra que recorden als que tan sovint fa servir Pau Vallvé. No és casualitat: en Pau va produir els discos de First Aid Kit, i encara abans havia format Experiment Zero amb en Carles i en Jordi Lanuza d’Inspira, amb qui va editar el disc “Meltdown” el 1996.

Un final diferent continua la metàfora espacial d’”Ignició” per a una relació de parella, però si allà començava aquí s’apropa a la fi, quan s’anuncia un “Impacte imminent”. Dr. i Dra. Schmidtés un deliciós valset ràpid que barreja l’amor amb la ciència i la ficció i es tanca amb una frase enigmàtica: “Però el que més m’agrada és la nostra història… quàntica”. La fugida és el tema més rítmic del disc, amb el seu ritme insistent de palmes.

El disc l’ha gravat l’Arnau Vallvé, a Can Sons, l’estudi on grava amb el seu grup, Manel. A més de l’Arnau i en Pau, hi col·laboren en Jordi Lanuza, l’Agnès Aran (la veu de First Aid Kit) i altres músics que han acompanyat el Carles al llarg del seu aprenentatge. Aquí tens “4hiverns” que t’ajudaran a passar el que ja s’acosta, per fred que sigui, i a encarar el futur incert que ens espera amb força i coratge, esperant que n’arribin molts més.

Text d’Esteve Farrés

 

 

Troba'l al web de la distribuidora Actual Records cercant "hiverns
web actual hiverns 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia