PICAP S.L. Edició de discos
30/03/2020

Avís Legal
Apt. correus, 253 · 08200 Sabadell (BCN) · Tel. 93 747 11 00 · Fax. 93 714 36 43 picap@picap.cat
Español  |  English
NOTÍCIES
La Segona Creació de Cronopios

‘La Sonora Creació’ obria i donava nom al primer CD de Cronopios. Una reivindicació d’identitat popular i vallesana  d’uns joves de l’extraradi barcelonès. I si Dirty Dancing va tenir una segona part, com no l’havia de tenir La Sonora?

La Segona Creació és un segon capítol que desenvolupa els diferents elements que confeccionen el primer single de la banda. És un equilibri desdibuixat entre noves composicions i recursos que ja vam escoltar, així que les constants referències al primer capítol no són casuals ni trivials.

Aquesta vegada el funk predomina per sobre del hip-hop, tot i que l’estructura i l’harmonia del tema ens evoquen irremeiablement a la primera part. La sonoritat, el groove de les estrofes, les tensions i dissonàncies harmòniques, la forma de rapejar, … Cronopios arrisca i ho porten al límit del que es considera “agradable”. A la frontera entre el flow i l’estridència.

Pel que fa a la lletra, transcendeix la condició vallesana i planteja una contraposició cultural entre l’individualisme i un “nosaltres” que no expliciten, però que defineixen al llarg del tema. Aquesta vegada, cada vocalista sembla interpretar un paper diferent en la trama. Mentre que el Pol, la veu melòdica, canta des de l’èpica i la utopia, el Jaume i l’Eloi encarnen la contraposició cultural amb un marcat canvi de persona gramatical. I sempre amb un ús empatxant de la ironia i la sàtira.

Les estrofes tornen a ser raps carregats de cites i al·literacions i, les tornades, una connexió evident amb les tornades de La Sonora.

A nivell de so, s’aprecia un retorn al funk original en alguns efectes de guitarra i teclats, i les dinàmiques en les intensitats són molt més marcades. Tot i així, Cronopios torna a apostar per la música en viu i els elements propis d’edició i els sons electrònics segueixen sent testimonials.

El videoclip, com l’anterior: una gamberrada de simbolisme i d’absència de sentit del ridícul. El nou single de la banda de Cerdanyola del Vallès en la línia del que ens va presentar en el primer CD: música barroca, lletres per analitzar i un ritme indefugiblement ballable quan l’escoltis a la teva festa major.

  Compartir la notícia   enviar aquesta notícia